Om Milja 

Hej! 

Jag heter Milja Ranung. Jag bor tillsammans med min man, 3 fantastiska barn och kaninen Skalman i Huddinge, söder om Stockholm.

Tarot dök upp i mitt liv i tonåren. Jag minns hur jag stod inne på Vattumannens bokhandel och fascinerat tittade på alla kortlekar som fanns. Förväntansfull gick jag ut ur butiken med min första Tarotkortlek. Sedan dess har Tarot varit en trogen följeslagare i mitt liv och kortlekarna har förändrats med mig. 

Jag har sedan jag var liten en förmåga att känna in energier. Som ung vuxen kände jag mig väldigt skeptisk till att jag ibland såg och hörde saker som inte andra uppfattade, men förstod inte då att det var en spirande medial förmåga. Nuförtiden ser jag mina "känselspröt" som en stor resurs, både privat och inte minst då jag vägleder med Tarot. Min utbildning till Tarotvägledare har jag fått hos Berith Lidberg, certifierat medium.

Min yrkesbana började med min passion för musik. Jag kom in på Musikhögskolans rytmikpedagogutbildning där jag fick förmånen att studera musik, rytmik och pedagogik, men också ämnen som rörelse, dans och olika tekniker inom kroppskännedom, massage och andning. Under de här åren växte mitt intresse för kropp och själ vilket senare ledde mig till att bli sjuksköterska. Under mina 15 år i yrket har jag arbetat inom gynekologi, somatisk akutsjukvård och missbruksvård. Numera är jag specialistsjuksköterska inom psykiatri. Sedan 2017 arbetar jag som föreläsare, utbildare och projektledare. 

Jag är en van hälsorådgivare och har utöver min sjuksköterskelegitimation kunskaper inom alternativmedicin och ayurveda. Jag har mångårig erfarenhet av motiverande och stödjande samtal och är utbildad i MI och ACT. Olika former av yoga och meditation har löpt som en röd tråd genom hela mitt vuxna liv.

Att skriva och att dansa är min avkoppling och jag dansar orientalisk dans på avancerad nivå och sjunger folkmusik och spelar cello och piano när inspirationen faller på.  Behöver jag landa i mig själv söker jag mig till skogen för att andas in doften av mossa och löv.